Skip to content

Ben je op zoek naar passief inkomen? Investeer in Vastgoed.

Er zijn meerdere manieren om een passief inkomen op te bouwen. Ik heb voor vastgoed gekozen om een aantal redenen.

Reden 1
Wonen is een basisbehoefte. Vandaag hebben we een woning nodig, morgen ook en over 20 jaar is dat niet anders. De huizenmarkt is stabiel.

Reden 2
Je hebt zelf controle over jouw geld. Als je aandelen koopt dan moet je maar afwachten wat er gebeurt. Je hebt hier geen invloed op.

Reden 3
Jij bepaalt zelf voor welke prijs je een woning aankoopt en voor welk bedrag je het verhuurt. Je kunt waarde toevoegen, https://www.vastgoedvrouwen.com/product/verbouwen-renoveren-transformeren/ gestoffeerd of gemeubileerd verhuren, kamerverhuur of als geheel verhuren. Het geld komt maandelijks op jouw rekening terecht.

Reden 4
De waarde van vastgoed volgt in de regel de inflatie. Ieder jaar mag je de huur verhogen met een inflatiecorrectie.

Reden 5
Je komt 1 keer in actie, je koopt een woning aan en daarna komt er maandelijks geld op je bankrekening. Rijk worden terwijl je slaapt. https://financielevrijheidmetvastgoed.nl/

Reden 6
Met woningen kun je werken met hefboom. Hoe werkt dat? Je hebt € 150.000 eigen geld/spaargeld. We gaan er even vanuit dat je daar 1 appartement van kunt kopen. Met geleend geld kun je er wel drie kopen. Door € 50.000,- eigen geld in te leggen en €100.000 van de bank- investeerder – crowdfunding te gebruiken. Je betaalt dan rente aan de bank over het bedrag wat je geleend hebt. Je verlaagt je eigen inleg van € 150.000 naar € 50.000, maar het huurbedrag blijft hetzelfde. Dit betekent dat het rendement op jouw ingelegde vermogen flink omhoog gaat.

Reden 7
De waarde van woningen stijgt. Kijk naar de afgelopen 50 jaar. Er zit wel eens een klein knikje maar op de lange termijn zie je een stijgende lijn. Hoe vaak hoor ik om mij heen; als ik dat had geweten had ik er meer gekocht in die tijd. Had ik maar . . . Wanneer mensen mij vragen wat het beste moment om vastgoed te kopen is, dan is dat gisteren. En anders vandaag.  Als je gaat wachten tot het moment, dan kan ik je nu al vertellen dat je nooit een woning gaat aankopen.

Reden 8
Je bouwt je eigen pensioen of passief inkomen op. Je bent niet afhankelijk van een pensioenfonds, jouw baas of de overheid. Je kunt je eigen boontjes doppen. In het buitenland is het normaler om te investeren in vastgoed voor de verhuur. Engeland kent bijvoorbeeld geen woningbouw coöperaties.

Reden 9
Sparen bij de bank levert niks op, sterker nog, het kost je geld.

Reden 10
Het is een mooi geschenk voor je kinderen en kleinkinderen. Jouw opgebouwde portefeuille kun je doorgeven. Belangrijk hierin vind ik dat je het gedachtengoed ook mee geeft aan je kinderen, zodat zij dit ook weer door kunnen geven aan hun kinderen. Dus geen woning verkopen om daarvan een Ferrari te kopen, maar huurpenningen sparen en daarna je droomauto kopen.

Reden 11
Belastingheffing over vastgoed in box 3 is laag of zelfs nihil. De blauwe envelop zal ook op jouw deurmat vallen. Ik betaal belasting in BOX 3. Dit is omdat ik als privé persoon beleg in vastgoed en alles (verhuur, klussen etc.) uitbesteed aan anderen.

Back To Top