Skip to content

Manifest: Vrijheid, kracht en gelijkwaardigheid voor vrouwen

Wat is mijn Why? Waarom doe ik wat ik doe? Na een aantal inspirerende sessies is het me helder geworden wat mijn why is en waarom ik doe wat ik doe. Dit deel ik graag met jou via mijn manifest. 💃🏻

Mijn naam is Elsbeth Rispens, en ik geloof dat elke vrouw de kracht heeft om haar eigen leven te bepalen. Voor mij betekent onafhankelijkheid zoveel meer dan alleen financiële vrijheid. Het gaat om het kunnen maken van je eigen keuzes, zonder beperkingen. Het gaat om je leven leiden zoals jij dat wilt, met vertrouwen en vanuit gelijkwaardigheid.

Ik weet uit eigen ervaring hoe het is om afhankelijk te zijn en hoe bevrijdend het voelt om de regie zelf in handen te nemen. Toen ik volledig over mijn eigen geld en beslissingen kon beschikken, veranderde dat alles voor mij. Niet alleen mijn leven, maar ook mijn relatie. Het bracht ons dichter bij elkaar en gaf ons de ruimte om nieuwe dromen waar te maken, zoals onze verhuizing van Nederland naar Bonaire. Die vrijheid heeft mijn leven positief beïnvloedt, en dat gun ik andere vrouwen ook.

Mijn missie is om ondernemende vrouwen te helpen diezelfde vrijheid te ervaren. Mijn missie is om vrouwelijke ondernemers te helpen die ooit begonnen om meer vrijheid te ervaren, maar merken dat hun bedrijf hen vaak volledig opslokt. Door vastgoed als middel te gebruiken, begeleid ik hen om hun geld slim in te zetten – of dat nu overwaarde in hun huis is, of spaargeld op de bank – zodat ze weer de vrijheid krijgen om hun leven in eigen handen te nemen. Financiële onafhankelijkheid gaat voor mij niet alleen over geld, maar over de vrijheid om je eigen keuzes te maken en je eigen pad te volgen, zonder afhankelijk te zijn van anderen.

Vastgoed is mijn middel, maar niet het doel. Vastgoed is voor mij een krachtig middel, maar geen doel op zich. Het biedt een weg naar financiële zekerheid en vrijheid, zodat je je leven echt kunt vormgeven zoals jij dat wilt. Het geeft je de keuzevrijheid: waar je woont, hoe je je tijd besteedt, en hoe je je toekomst invult. Dit is wat financiële onafhankelijkheid mogelijk maakt. Mijn doel is om vrouwen te helpen deze vrijheid te creëren, zodat ze de regie weer volledig in eigen handen nemen.

De inspiratie voor mijn missie komt van mijn moeder. Als kind vond ik het al vreemd dat mijn moeder geen eigen geld had, maar huishoudgeld, en dat haar leven draaide om het huishouden. In 1965, toen zij trouwde met mijn vader, moest ze stoppen met werken – een keuze die niet de hare was. Het heeft me altijd geraakt hoe weinig controle ze had over haar eigen financiële toekomst. Ik denk dat zij me het vuur van onafhankelijkheid heeft doorgegeven. Dit patroon van afhankelijkheid, dat door onze familielijn liep, heb ik kunnen doorbreken. Ik heb nu de keuze en de vrijheid om mijn eigen leven vorm te geven, en datzelfde gun ik andere vrouwen en toekomstige generaties – om onafhankelijk te zijn en zelf de regie over hun leven te nemen.

Onafhankelijkheid betekent voor mij dat je als vrouw je eigen keuzes maakt en niet afhankelijk hoeft te zijn van een partner of anderen om je toekomst te bepalen. Maar onafhankelijkheid betekent niet dat je het alleen moet doen. Integendeel, ik geloof dat we samen sterker staan. Gelijkwaardige relaties, waarin partners elkaar steunen en inspireren, zijn krachtig. Het gaat erom dat je vanuit je eigen kracht beslissingen maakt, met de vrijheid om te kiezen voor partnerschap en samenwerking wanneer dat goed voelt.

Samen groeien we sterker in de VrouwenvastgoedVrijheid© community. Ik heb een online community opgericht voor vrouwen die net als jij en ik streven naar financiële vrijheid en persoonlijke groei. In de VrouwenvastgoedVrijheid© community ondersteunen en inspireren we elkaar om vastgoed te gebruiken als middel om onze doelen te bereiken. Het is een plek waar vrouwen elkaar helpen, ervaringen delen en samen sterker worden op hun weg naar onafhankelijkheid.

Wat ik vrouwen wil geven, is niet alleen financiële onafhankelijkheid, maar ook de kans om te groeien als persoon. Want echte vrijheid gaat verder dan geld. Het gaat om het creëren van een leven dat bij je past, waarin jij de touwtjes in handen hebt en de vrijheid voelt om te zijn wie je wilt zijn.

Laten we samen bouwen aan een toekomst waarin iedere vrouw de vrijheid heeft om haar eigen leven te creëren.
Het is mijn missie om een beweging te creëren waarin vrouwen in hun kracht worden gezet, waarin ze de regie over hun leven in eigen handen nemen en waarin ze elkaar – en de mensen om hen heen, ondersteunen en inspireren om het beste uit zichzelf te halen. Geen enkele vrouw zou afhankelijk moeten zijn van iemand anders voor haar financiële welzijn of haar toekomst. Samen kunnen we een wereld creëren waarin vrijheid, gelijkwaardigheid en onafhankelijkheid voor iedere vrouw binnen handbereik ligt.

Wil jij de eerste stap zetten naar jouw vrijheid? Neem vandaag nog de regie over je leven en ontdek hoe jij je financiële onafhankelijkheid kunt bereiken. Plan een gratis kennismakingsgesprek met mij, en samen kijken we naar hoe jij je geld slim kunt inzetten voor meer vrijheid en zekerheid. Laten we samen bouwen aan een toekomst waarin jij volledig de controle hebt over jouw keuzes en je leven.

Liefs van
Elsbeth 🌴

Back To Top