Skip to content

Is dit het nu? Levenslessen na een groot verlies

Op 9 september 2005 stond mijn wereld op z’n kop. Mijn jongste dochter vierde haar eerste verjaardag, en een dag later begroeven we mijn vader. Hij had altijd gedroomd van een mooi leven na zijn pensioen. Hij had me geleerd om een zo hoog mogelijk diploma te halen, 40 jaar voor een baas te werken en dan na je pensioen te genieten van het leven. Helaas overleed hij op 69-jarige leeftijd, amper vier jaar na zijn pensionering. Dat moment besefte ik mij dat ik het anders wilde doen.

Ik vroeg mezelf af: “Wat wil ik nu echt? Wat wil ik doen met de rest van mijn tijd?”

Deze vragen brachten me belangrijke levenslessen bij:
πŸ’ƒ Geniet elke dag. Wacht niet tot je pensioen om te genieten van het leven. Zoek elke dag naar momenten van vreugde en dankbaarheid.

πŸ“š Schrijf je dromen op. Maak je dromen tastbaar door ze op te schrijven. Dit helpt je om ze concreet en haalbaar te maken.

πŸ’₯ Kom in actie. Blijf niet hangen in het plannen en dromen. Zet stappen om je dromen waar te maken, hoe klein ze ook mogen lijken.

Ik was nog geen 40 jaar toen ik deze inzichten kreeg. Hoewel ik soms dacht dat ik dit eerder had willen weten, besefte ik dat er nog vele jaren voor me lagen. Diezelfde dag nog begon ik met het omgooien van mijn leven.

πŸ’« Op de foto mijn Heit (vader) onderste rij in het midden. De Maradona van Wergea.

𝑫𝒆𝒛𝒆 𝒑𝒐𝒔𝒕 π’Šπ’” 𝒆𝒆𝒏 π’‰π’†π’“π’Šπ’π’π’†π’“π’Šπ’π’ˆ 𝒅𝒂𝒕 𝒉𝒆𝒕 π’π’π’π’Šπ’• 𝒕𝒆 𝒍𝒂𝒂𝒕 π’Šπ’” π’π’Ž 𝒋𝒆 𝒍𝒆𝒗𝒆𝒏 𝒆𝒆𝒏 π’π’Šπ’†π’–π’˜π’† π’“π’Šπ’„π’‰π’•π’Šπ’π’ˆ 𝒕𝒆 π’ˆπ’†π’—π’†π’ 𝒆𝒏 𝒋𝒆 π’…π’“π’π’Žπ’†π’ 𝒏𝒂 𝒕𝒆 π’‹π’‚π’ˆπ’†π’. π‘΅π’†π’†π’Ž 𝒅𝒆 𝒄𝒐𝒏𝒕𝒓𝒐𝒍𝒆 𝒐𝒗𝒆𝒓 𝒋𝒆 𝒍𝒆𝒗𝒆𝒏 𝒆𝒏 π’›π’π’“π’ˆ 𝒆𝒓𝒗𝒐𝒐𝒓 𝒅𝒂𝒕 𝒋𝒆 π’ˆπ’†π’π’Šπ’†π’• 𝒗𝒂𝒏 π’†π’π’Œπ’† π’…π’‚π’ˆ π’…π’Šπ’† 𝒐𝒏𝒔 π’ˆπ’†π’ˆπ’†π’—π’†π’ π’Šπ’”.

Back To Top