Skip to content

Strategie

In een van mijn vorige mails vertelde ik dat ik op zoek ben naar 10 appartementen in 1 aankoop. Nog steeds komen er deals binnen. Daar ben ik super dankbaar voor. Er is helaas nog niet één voorbij gekomen die aan mijn strategie voldoet.

Naar aanleiding van die mail kreeg ik een leuke vraag. Hoe regel jij de financiering van een transformatie project? Ik zal je eerlijk vertellen; daar was ik helemaal niet mee bezig ?

Waarom niet ??  Ik weet namelijk dat, als ik een goede deal (de gouden deal) heb er altijd geld is.  Het belangrijkste is dat je de gouden deal vindt! Die gouden deal vind je als jij een strategie hebt. Een strategie waar jij in gelooft. Een strategie die bij jou past. Een strategie die werkt?

Naar aanleiding van deze vraag heb ik financiers benaderd uit mijn netwerk. Ik heb hen de volgende vraag gesteld: Stel dat ik jullie financiering vraag voor een volgend project: a. Een gesplitste woning, beneden een winkel (die omgebouwd mag worden naar wonen) en boven een appartement. b. Een groter kantorencomplex welke omgebouwd mag worden naar 8 studio’s. c. Een nieuwbouwproject met beneden een winkel (die verkocht is) en 6 appartementen boven de winkel?

www.mogelijk.nl
Wat is er mogelijk? Voor alle voorbeelden die je geeft zijn er mogelijkheden bij ons. Wat van belang is om te weten wat de waarde na transformatie is en de gewenste leensom. Wij kunnen financieren via bouwdepot.

www.handelsbanken.nl
Dat kan onder bepaalde voorwaarden. Stel je wil een waarde van € 500.000 aankopen en voor € 500.000 verbouwen waarbij de waarde op basis van huurwaarde ná verbouw €1.100.000 is. In dat geval willen we 60 van 65% van de investeringswaarde financieren. We zouden bij dit voorbeeld €100.000 voor aankoop van het pand financieren en € 500.000 in de vorm van een bouwdepot beschikbaar stellen, van waaruit facturen voor de verbouw betaald kunnen worden. Om de € 600.000 te kunnen verstrekken, hebben we alleen nog wel een pand met een waarde van € 600.000 of meer als onderpand nodig.

Dit geeft mij de bevestiging, dat als je een goede deal hebt, de financiers bereid zijn met jou mee te kijken en mee te denken. Laat wel op dat je een goed verhaal moet hebben. Deze twee kunnen niet los van elkaar bestaan.

Kortom, jouw vastgoed strategie zal je verder brengen.

Heb je hier vragen over? Of wil je meer weten over jouw strategie?

Laat het mij weten.

Liefs van Elsbeth

Op naar het leven van je dromen! Waar wacht je nog op . . .

Back To Top