Skip to content

Geef niet op !

Geschreven door gastblogger Bas Stoffelen

Vandaag heb ik een gastblogger. Hoe leuk is dat! Bas mag ik coachen op zijn weg naar financiële vrijheid. Iedere week zet hij prachtige stappen. Een krachtig, gedreven, energieke en ambitieuze jongeman. Ik hou ervan. Tijdens de sessie over financieringen kwam er een prachtig voorbeeld voorbij. In de casus speelden mindset, impact van anderen en money mindset een belangrijke rol. Bas heeft zijn verhaal voor jou op papier gezet ter inspiratie. De boodschap: laat je door niets of niemand tegen houden. . Veel leesplezier.

Beleggen in vastgoed is gevaarlijk, Er zijn heel veel risico’s, geld lenen is slecht, Het zijn allemaal huisjesmelkers, dat lukt jou nooit, doe maar gewoon normaal… Dingen die geroepen worden door de meeste mensen om je heen als je als starter verteld over jouw vastgoed dromen.

Ik ben Bas Stoffelen, 26 jaar oud, Brabander in hart en nieren en ondertussen ook besmet met het anders denken virus. Mijn mindset is compleet veranderd en dat wekt vaak zorgen bij je omgeving. Die bezorgdheid is aan de ene kant heel lief, maar het helpt niet om die droom te voorzien.

Praten met iemand die dezelfde ambitie heeft, die weet hoe het is om financieel onafhankelijk te zijn helpt in z’n geval. Samen met Elsbeth werk ik aan mijn strategie en kennis. In de coachingsessie was financieringen de opdracht; Onderzoek je eigen financieringsmogelijkheden. Om te kijken naar mijn situatie heb ik een adviesgesprek aangevraagd bij de bank waar ik momenteel mijn rekening heb lopen.

Het vond plaatst via een videogesprek en duurde welgeteld 11 minuten. De adviseur van de bank was vriendelijk, stond me goed te woord maar viel meteen de deur in huis. Vertel zei hij, je wilt op jouw leeftijd gaan investeren in vastgoed? Hoe zie jij dit voor je?

Ik vertelde hem mijn “waarom” en het brandende verlangen waarom ik dat leven wil en dat vastgoed voor mij het middel is om dit te bewerkstelligen.

Tot daar begreep de adviseur het nog wel, maar daarna sloeg het gesprek om. Het werd een wat ik gewend was te voeren, vol onmogelijkheden, gesprekken en aannamen. “Je zet jezelf klem”, “Ga eerst veel geld sparen”, “Het is heel risicovol” dingen die je als enthousiasteling die wil starten liever niet wilt horen.

Na dit gesprek raakte ik een negatief dipje, ik dacht die man heeft gelijk. Ik ben gek, waarom wil ik dit? Het is inderdaad ook niet normaal! Elsbeth zei direct na het gesprek tegen mij “Een mooie ervaring Bas, ga het gesprek nu nog eens aan met een geldverstrekker die gespecialiseerd is in het financieren van verhuurd onroerend goed”. Na dit gesprek had ik weer het geweldige Wohh gevoel. Wat een wereld van verschil.

Voor mij een belangrijk moment want anders was ik denk ik gestopt. Maar door een coach die je op dat moment even een zetje geeft in de goede richting stap je over deze kloof van angst heen.

Bas Stoffelen

Back To Top