Skip to content

Wat is Financiële vrijheid?

Vorige week had ik een super leuk gesprek op Bonaire met een vastgoedvrouw. Zij vroeg: wat is nu eigenlijk Financiële vrijheid? Wanneer ben je financieel vrij?

Veel mensen denken over financiële vrijheid. Ze dromen over de mogelijkheden. Reizen. Hobby’s. Geen baas meer (of eigen baas). Geen geldstress. Werk doen dat je echt leuk vindt. Tijd hebben. Wie wil dat nu niet?

Financieel vrij zijn: Je bent financieel vrij wanneer je niet meer hoeft te werken EN je rekeningen kan betalen.

In een seminar die ik volgde van Eelco de Boer, stelde hij het persoonlijke vrijheidsgetal. Dit is het geldbedrag wat je nodig hebt om relaxt te kunnen leven. Dit vrijheidsgetal staat gelijk aan je gewenste maandinkomen. Dat bedrag kun je voor jezelf berekenen. Mijn ervaring is dat financiële vrijheid dichterbij is dan je denkt.

Dat is toch geweldig nieuws.Het maandinkomen kan ook nog eens passief inkomen zijn. Een passief inkomen is een inkomen dat binnenkomt zonder er steeds voor te hoeven werken. Dan houd je tijd over voor zaken die echt belangrijk zijn in het leven.

Sta je aan het begin van je financiële vrijheid reis? Wil je meer weten over jouw persoonlijke vrijheidsgetal? Dan heb ik een cadeautje voor je. Mail vrijheid naar elsbeth@financielevrijheidmetvastgoed.nl

Back To Top