Skip to content

Het “JARS” systeem

Hebben jullie genoten van het verhaal van Bas in de vorige blog? Ben je geïnspireerd? Heb je al een afspraak gemaakt met de bank? Ik ben benieuwd naar de acties die je ondernomen hebt.

Je hebt je vrijheidsgetal berekend. Je hebt het verhaal van Bas gehoord. Hoe staat het met je eigen financiën? Heb je die goed in kaart gebracht? Geef je meer of minder uit dan er binnenkomt?

Om je geld goed te beheren heeft T.Harv Eker het “JARS systeem” ontwikkeld. Dit is een ideaal systeem op reis naar jouw financiële vrijheid. Ik wil dit ook graag met jou delen.

Wat houdt het JARS systeem in.
Verdeel je netto maandinkomen in potjes.
Pot 1 = voor vaste lasten. 55% van je netto inkomen gaat naar huur/hypotheek, eten, gas/water/licht kosten auto etc.

Pot 2 = voor sparen. Dit is 10% van je netto maandinkomen. Het is belangrijk dat je cash achter de hand hebt. Het potje voor stel dat . . . .

Pot 3 = Plezier. Dit is 10% van je netto inkomen. Het is heel belangrijk deze pot elke maand voor jezelf te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan sport, yoga een keer uit eten (als het weer mag).

Pot 4 = Studie/zelfstudie. 10% van je netto inkomen besteed je aan bijvoorbeeld boeken, trainingen, coaching etc. Meer kennis = groei.

Pot 5 = de financiele vrijheid pot. 10% van je netto inkomen is om investeringen te doen die voor een passieve inkomensstroom gaan zorgen. De pot voor jouw vastgoed avontuur.

Pot 6 = de pot voor weggeven, goede doelen etc. 5% van je netto inkomen geef je weg. Het is goed om een deel van je inkomen weg te geven om andere mensen te helpen naar een beter leven.

Om dit systeem je eigen te maken is het goed om een aantal mensen om je heen te verzamelen die je bij de les houden, stimuleren en motiveren om JARS te gebruiken. Als je nog vragen hebt laat het mij weten.

Op naar het leven van je dromen
Waar wacht je nog op ?

 

Back To Top