Skip to content

Appartementencomplex

Yehhh ik heb het de wereld ingeslingerd. Ik wil graag een appartementencomplex met 10 appartementen aankopen.

Ondertussen heb ik 4 deals aangeboden gekregen.  3 transformaties en 1 nieuwbouwproject. Ik vind het geweldig dat mensen kansen oppakken, zoals transformaties en dit delen. Daar word ik enorm blij van en ben ik dankbaar voor.

Het transformeren van kantoren is op dit moment een hot item. De deals die ik aanboden kreeg heb ik allemaal doorgerekend. Ik  kijk naar de vierkante meters, vrijsector – huurpunten, locatie, aannemer en de deal sourcer. Bij alle drie de transformaties had ik een goed gevoel bij de aanbieder.

Echter de cijfers waren voor mij niet goed genoeg.

Wat mij opvalt: er worden veel studios of appartementen in een gebouw geperst. Dan bouw je studios waarbij er geen daglicht in de slaapkamer en badkamer komt. Studio’s of appartementen hebben een grote van 40 m2 tot 60 m2. Men wil proberen om al deze woningen in  vrije sector te krijgen. Maar zeker is dat nog niet. De tekeningen zijn gemaakt en er is ruimte voor eigen invulling. Daar word ik dan wel weer heel blij van. Echter komen we dan uit met de prijs??

De bouw is standaard basis. Mijn eisen zijn woningen in de vrij sector, energie index B of A. Dit bekend dan vaak iets extras toevoegen. Dit drukt de prijs niet, natuurlijk . . . Het voordeel van deze deals is, dat alles voor je geregeld wordt. Ze hebben je al veel werk uit handen genomen. Vergunningen, tekeningen etc. Dat je daar voor betaalt vind ik niet meer dan normaal.

Conclusie : wil ik uitkomen met mijn gewenste 8% BAR dan is het beter om aan het begin van dit traject te staan. Dat betekend dus zelf ontwikkelen. Ik heb de cursus transformeren bij Lia de Bruijn gevolgd. Ik ga mij nogmaals verdiepen in het cursusmateriaal. Ik zal eens anders gaan kijken als ik door een stad loop.

Over het nieuwbouwproject hoor ik over een paar weken meer! Super leuk . . . .

Heb jij nog een kantoor in de straat die we kunnen transformeren naar woningen??

Veel liefs,

Elsbeth

Ps: ik wil iedereen bedanken die mij deze deals heeft aangeboden. Super blij mee en ik leer hier zelf ook weer heel veel van.

Back To Top