Skip to content

Netwerken

Op dinsdag 8 september was er een themabijeenkomst voor de VastgoedVrouwen. Het thema was netwerken en het vinden van deals.

Ik was zelf verbaasd over de veelheid mensen die ik al om me heen heb verzameld. Mensen die al onderdeel zijn van mijn netwerk. Zo is er de verhuurmakelaar, aannemer, beleggingsmakelaar, collega vastgoedbeleggers en de klusjesman. Ik zal een voorbeeld geven hoe ik mijn netwerk opbouw.

Ik heb afgelopen zomer 2 appartementen aangekocht in Maastricht. Deze regio is nieuw voor mij. Aan het netwerk moest nog worden gebouwd. Als eerst heb ik een verhuurmakelaar gebeld om mij informatie te verstrekken over het verhuren van de appartementen in deze mooie oude stad in het zuiden van ons land. Hij was erg enthousiast. Ik heb een half uur aan de telefoon gezeten. Dat is een goed begin. Ik vertel ook altijd dat ik op zoek ben naar goede deals. Via deze verhuurmakelaar ben ik in contact gekomen met een makelaar. Deze makelaar is bekend in heel Limburg en heeft contact met vele andere vastgoedbeleggers. Via hem heb ik al 3 keer een deal aangeboden gekregen. Super leuk dat ze aan jou denken en deals doorsturen.

Zo kwam ik op een scholing een oude bekende tegen. Ik vertelde hem dat ik in Maastricht 2 appartementen had aangekocht. Hij komt uit Limburg dus was gelijk enthousiast. Later belde hij mij. Hij is bevriend met een aannemer. Als ik iemand nodig had mocht ik deze aannemer bellen. Al vrij snel had ik de aannemer nodig voor een paar kleine klussen. Hij vroeg of wij via skype contact konden hebben om nader kennis met elkaar te maken. Dit was een aangenaam gesprek waarin wij de verwachtingen naar elkaar hebben uitgesproken. Op naar een mooie samenwerking! Zoals je zult begrijpen heb ik ook aan de aannemer doorgegeven dat ik deals in Maastricht of omgeving zoek.

Heb jij al eens rond gekeken wie er in je netwerk zitten? Heb je van iedereen de naam, telefoonnummer en mailadres? Wanneer heb je hen voor het laatst gesproken?

Tip: Schrijf de namen op in een excel sheet met telefoonnummers en mailadressen erbij. In mijn excel sheet noteer ik de telefoontjes die ik met deze mensen voer, waarover het gaat en wanneer ik ze weer bel of ontmoet. Live en online ontmoetingen vind ik erg leuk. Het voordeel van online is dat je netwerk veel groter is of kan zijn dan offline.

Succes met Netwerken,
Elsbeth

Back To Top