Skip to content

Heb jij iedere maand geld tekort?

Moet jij jezelf aansporen om het heft in eigen hand te nemen wat financiën betreft? Elke maand even je financiën doornemen om te kijken hoe je er voor staat? Gaat er maandelijks meer geld uit dan er binnenkomt?

Na het lezen van mijn vorige blog(s) heb je je vrijheidsgetal uitgerekend en kennis gemaakt met het JARS systeem. Het is vanaf nu zaak om je eigen financiën inzichtelijk te hebben en te houden!

Vroeger was geld bij ons thuis altijd een issue. Om die reden bestempelde ik geld als onbelangrijk. Nu weet ik wel beter. Door meer kennis, ervaring en het bouwen aan mijn zelfvertrouwen ten opzichte van geld, ben ik beter in geldzaken.

Als je financiën lastig vindt, wil ik je toch meegeven om er eens in te duiken.
Niet alles hoef je perfect in orde te hebben maar ga er mee aan de slag.

Waar begin je voor een goed financieel inzicht? Ga eens na wat er binnenkomt en wat er uitgaat. Houd je aan het eind van de maand een bedrag over? Waar geef je je geld aan uit? Ken je het boek rijke pa arme pa van Robert Kiyosaki? (Daar ga ik uitgebreid op in in mijn volgende blog).

Terug naar het inzicht in je financiën. Er zijn verschillende manieren om dit inzicht te krijgen. Je kan bij de meeste bankierenapps een financieel overzicht aanmaken. Of het is al voor je aangemaakt. Je kan bijvoorbeeld ook de app Grip van de ABN AMRO downloaden die alles voor je op een rijtje zet! Hoe handig is dat?! https://www.abnamro.nl/nl/prive/internet-en-mobiel/apps/grip/index.html

Ik heb zelf veel geleerd van de tips uit het boek: the happy financial, geschreven door Marjan Heemskerk. Het heeft mij goed geholpen om inzicht te krijgen in mijn financiën. Door het steeds vaker toe te passen krijg je er ook meer lol in. Dat is nu juist de bedoeling. Je moet geld snappen en het leuk gaan vinden. Dan is het ook niet vervelend om mee bezig te zijn. https://libris.nl/boek/?authortitle=marjan-heemskerk/the-happy-financial–9789047013228

Mindset Tip: Begin met inspiratie. Schrijf voor je zelf op wat je wilt bereiken. Wat voor rol speelt geld in je leven. Waarom wil je financieel onafhankelijk/vrij zijn.

Vergaren van kennis, het zelf leren en ervaren is fantastisch. Het opbouwen van vermogen om onafhankelijkheid te vergaren. Geld voor jou laten werken in plaats van andersom. Wie wil dat nu niet!

Heb je nog vragen? Kan ik je ergens bij helpen? Laat het mij weten.

Ps in mijn werkboek Financiële Vrijheid met Vastgoed vind je ook een aantal opdrachten. Ik zou zeggen; wacht niet langer.

Back To Top